Slik får du god lyd

Du trenger ikke være spesielt teknisk kyndig for å få skikkelig god lyd fra for eksempel TV-en din. Det finnes uheldigvis nok av mennesker som kjøper seg dyre flatskjermer og ikke tar høyde for lyden. Selv høyttalerne i flatskjermer i verdensklasse er ofte ganske små og ikke noe å skryte av, og står i sterk kontrast til hvor godt skjermbildet er. Kanskje tar folk for gitt at lyden automatisk er god når alt annet er det. Slik er det imidlertid ikke. Heldigvis finnes det flere muligheter dersom du føler at TV-en din kunne hatt bedre lyd.

Lydplanke

Med en lydplanke får du alt du trenger for å gjøre TV-opplevelsen bedre, og du får kinolyd hjemme. Lydplanken er en høyttaler med innebygd forsterker. Denne plasseres under din TV, enten på et tilhørende møbel eller hengende på veggen. Du må gjerne bruke den til å spille musikk, selv om den er ment som et supplement til TV-en.

Det finnes mange fordeler med å bruke lydplanke. Det er en enkel alt-i-ett-løsning, som ofte er økonomisk. Plankene er designet for moderne TV-apparater, og du kan styre lydstyrken ved hjelp av TV-ens fjernkontroll. I tillegg får du digital lydkvalitet og slipper å måtte håndtere haugevis av kabler.

Aktive høyttalere

Dersom du ikke ønsker lydplanke og heller vil gå for et enda enklere og billigere alternativ, kan du gå for klassiske høyttalere. Her er forsterker bygget inn i høyttaler, slik at de kan kobles til TV-ens hodetelefonutgang. Å få løftet lyden fra TV-høyttalerne trenger heller ikke koste flesk. Med noen høyttalere får du nå innebygget Bluetooth, slik at du trådløst kan strømme musikk fra nettbrett, datamaskin, smarttelefon, etc.

Med flere høyttalere får du god stereofornemmelse grunnet avstanden mellom de ulike høyttalerne. I tillegg fungerer de bra både til TV-bruk og til musikk, og du får dem i mange størrelser og farger.