Hodetelefoner

I dag er det vanlig at folk bruker ulike hodetelefoner til ulike formål. Små ørepropper som sitter behagelig i ørene er vanlig å ha på under trening, mens hjemme går mange for store øreklokker som stenger ute all lyd utenfor hodetelefonene. Med slike kan du få en helt fantastisk musikk- eller filmopplevelse. Når du er på reisefot er også disse støydempende og store kolossene ofte brukt. I elektronikkbutikkene finner vi nå til dags alle mulige slags hodetelefoner til vidt forskjellige formål.

Øreklokker

Dersom du skal gå til innkjøp av nye hodetelefoner, bør du først avklare hvor du skal bruke dem. Er du for eksempel en musikkjenner som er kresen når det kommer til lydkvalitet, bør du se etter utstyr i klassen «high-end». Leverandører som Sony, Sennheiser og Beyerdynamic leverer mange gode produkter her, som også er gode å ha med seg på fly.

Det er fort gjort at du ikke hører musikken eller får med deg det de sier i filmen når du prøver å slå ihjel tid på støyfull offentlig transport, men med ordentlige og tettsittende øreklokker slipper du dette problemet. Dessuten blir det enklere å få tatt seg en blund under reisen når ørene dine dekkes til et par myke og varme øreklokker.

Øreplugger

Trenger du øreplugger til trening skal du vite at det finnes svettesikre treningspropper som kan skylles etter bruk. Da slipper du at de blir uhygieniske. I tillegg sitter disse godt fast i ørene selv om det rister. I dag er det dessuten trådløst som gjelder, og du kan med fordel sjekke ut produkter fra Jabra Elite, Jaybird og Samsung.

For bedre komfort kan du i tillegg vurdere over-ear-telefoner. Mange nedprioriterer lydkvalitet når de trener og er ute og vandrer, og er mer opptatt av at utstyret får plass i lommen. Når du trener legger du ikke likefullt merke til kvalitet som når du slapper av, og derfor er produkter til dette formålet således billige.